maandag 5 maart 2007

Prikken en documenten.

Sinds het vorige log is er het een en ander gebeurd. De eerste prikken zijn gezet: DTP, Hepatitis B en buiktyphus is noodzakelijk voor de landen in Centraal-Azie. Valt eigenlijk nog mee.

Verder is het hoofdstuk visa nog niet afgerond. Kazachstan, Kirgistan en Mongolië zijn geen probleem. Wat van het begin af aan al niet lekker loopt is het hele Rusland verhaal. We gaan 3 keer Rusland in binnen een tijdbestek van 3 maanden. De ambassades doen moeilijk over een multiple entry visum (dus 3 keer of meer) Nu hebben we een double entry bussiness-visum aangevraagd voor 3 maanden geldig. Het normale double entry toeristen visum is maar 1 maand geldig dit is te krap qua tijd. Met het double entry visum komen we dus 1 entry te kort. Daarom moeten we in Ulaan Bataar in Mongolië het laatste visum voor Rusland aanvragen, kunnen we de tijd die dit nodig heeft (10 dagen) mooi een rondje door de Gobi rijden.

De verzekeringen voor Rusland, Kazachstan en Kirgistan zijn ook aangevraagd. Aan de grens kun je ook de (verplichte) verzekering afsluiten maar de bedragen die uitbetaald worden zijn armzalig. In de meeste gevallen niet genoeg om de schade aan derden te betalen.

Ad zijn KTM is zo goed als klaar, nog een Osco-oiler een andere voorvelg en een hoger ruitje.
Het BMW zijspan van Gé wil nog niet zo vlotten. Het hulpframe is nog niet geleverd.
Wel is een 21" zijspanwiel aangeschaft. Dit moet nog passend gemaakt worden. As uit het huis persen, nieuwe as draaien en as opnieuw terugzetten.
Mijn eigen Gs is voor wat het onderstel betreft klaar. De balhoofdlagers zijn vervangen en de nieuwe kroonplaten met de 48mm WP voorvork is geplaatst en voorzien van Technoflex veren. Omdat het anders een chopper zou worden is er ook een andere achterveer (schokdemper) geplaatst met ook een langere veerweg, dit is ook door Technoflex gedaan. Niet normaal wat dat dan een andere motor wordt. De oneffenheden in de weg worden veel beter geabsorbeerd. Het lijkt ook wel of de banden meer grip hebben. Het geheel geeft veel meer vertrouwen.

Eigenlijk horen hier wat plaatjes bij maar mijn fototoestel heeft het gisteren begeven, foto's houden jullie tegoed.

Geen opmerkingen: