vrijdag 15 december 2006

De route (het doel)

In eerste instantie stond het doel nog niet vast, het idee was om zover mogelijk over land te komen in ongeveer 3 maanden tijd. Dan kun je vanuit Nederland maar 2 kanten op: Richting Africa of richting Azie. In Africa kom je niet zover en in het midden rommelt het behoorlijk. De aanhang wil er ook zeker van zijn dat we heelhuids terugkomen. dan blijft er nog maar 1 richting over en dat is richting oosten. het verst te bereiken punt over land is dan Vladivostock of Magadan, beiden aan het meest oostelijke punt van de voormalige Sovjet Unie aan de ander kant van de zogenaamde Zilov Gap, een stuk land van ongeveer 2000km breedte waar niets anders is dan bossen en rivieren met als belangrijkste bewoners miljarden muggen.
Hier lopen 2 routes.
Magadan is al vaker geprobeerd over de zogenaamde "Route of Bones" (what's in a name). Als je hier niet per trein of op een truck wilt gaan, moet je gewoon geluk hebben dat het dat jaar niet veel geregend heeft anders is het gewoon onmogelijk.
Vladivostock is het andere uiterste punt aan de Japanse zee. De route hiernaar toe is de laatste jaren sterk verbeterd. Poetin heeft zich als doel gesteld hier een autoweg aan te leggen. Hier wordt momenteel hard aan gewerkt.
Het stuk route dat nog niet klaar is wordt voornamelijk gebruikt voor zwaar vrachtverkeer. Op deze weg rijden met een motor over keiƫn zo groot als voetballen is geen lolletje. Ook zou je per vliegtuig terug moeten komen en de motor eventueel moeten inschepen.
Dus het doel zou tot net voor de Zilov Gap moeten liggen.
Voila!.. het verste punt Mongolie en het Baikal meer ligt vast.

Geen opmerkingen: