donderdag 14 december 2006

Het hoe en waarom!

Hoe kom je in godsnaam op het idee om 3 maanden met de motor te gaan reizen naar plaatsen waar vroeger (25 jaar geleden) mensen naar werden verbannen?
Nou motorreizen is altijd een passie geweest, de gedachte om dit eens een keer wat langer als een weekje te doen is dus zo gek nog niet. Het probleem is dan wel het thuisfront. Marie-José rijdt wel motor maar niet van 's morgens tot 's avonds in het zadel dag in dag uit. Voor een langere reis zat dat er dus niet in. Wel kreeg ik toestemming om eenmalig een tripje te gaan maken.
Als het eenmalig is moet je het wel goed doen. Ik werd geïnspireerd door een boek van de Belgische journalist Marc Helsen die de zijderoute van Marco Polo nagereisd heeft en per Enfield vanuit India teruggereisd is. Ook is mij een video bij gebleven van een 7-tal Engelsmannen die in de jaren 80 een reis om de wereld maakten per motor via de langst mogelijke route.
Zoiets zou ik ook doen...........eh... maar niet alleen. Krijg maar iemand zo gek die 3 maanden verlof neemt en er per motor tussenuit knijpt richting Siberie.
In mijn directe vriendenkring was er 1 gek (Gé dus) en via internet meldde zich de 2e gek (Ad dus)
De voorbereidingen kunnen beginnen.......................


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Jullie moeten wel een beetje veel knetter zijn. maar veel geluk en kom weer gezond terug.

H.Louisse zei

Geweldig wat jullie doen. dit is nou wat je noemt reizen puur sang... of zoiets.
Ben zelf ook motorrijder (BMW R1150GS Adventure)en heb heel wat van de wereld gezien (al zeg ik het zelf)... maar niet per motor.

Veel succes. H. Louisse te Roggel