zondag 8 juli 2007

Groot compliment voor meneer Michelin

03-07-07 km 15291

Offroad rijden is leuk, offraod rijden in Mongolie is geweldig... Ergens zijn we vanmorgen van de route geraakt. Hiermee zijn we niet de eersten want we konden de track van de eerder genoemde Duitsers die Ad in de Gps had ingelezen, verder volgen. We kregen vervolgens een prachtig stuk Mongolie voorgeschoteld, passen met verse sneeuw, bergbeekjes en prachtige vergezichten. De weg werd steeds smaller en slechter begaanbaar,we moesten zeer steile hellingen nemen, bergbeekjes doorwaden en tientallen kilometers door stenige droge rivierbeddingen rijden. Na 80km kwamen we weer op de hoofdroute. Veel omgereden en veel tijd verloren, maar we waren het over eens dat we dit voor geen goud hadden willen missen. In Hovd hebben we benzine en water ingeslagen voor de volgende 400km. Momenteel liggen we midden tussen de schapen, paarden en kamelen van een Mongools gerkamp. We ruiken sowieso al niet zo lekker, de penetrante schapengeur daaroverheen moet een heerlijk aroma geven........
Gobi

04-07-07 km 15512

Wasbord, stof, afzien. Veel meer valt er van vandaag niet te zeggen. Het stuk woestijn dat we vandaag doorstaken was voorzien van naar schatting 250km wasbord, kleine dwarsrillen over de weg. Alles trilt en schud. Hier is na verloop van tijd niets tegen bestand, mens niet en machine zeker niet. Van de omgeving hebben we weinig gezien door het constant geconcentreerd naar de weg turen. Afzien dus...

Dit 250km lang.....Mongoolse collega motorrijder05-07-07 km 15927

Opnieuw wasbord, los zand en stof. We wilden vandaag Bayanhongor bereiken maar het blijkt dat opnieuw de kaarten niet kloppen. We rijden een 100 km zuidelijker als de kaart aangeeft. Afstanden tot de plaatsen kloppen niet, sommige plaatsen bestaan niet. Benzine is vandaag wel genoeg te krijgen maar alleen van belabberde kwaliteit. We tanken al een paar dagen 80 octaan uit het emmertje (80 staat tenminste op het bord), maar ze mengen allemaal met een lagere kwaliteit om nog iets te kunnen verdienen. De motoren hebben gewoon veel minder vermogen. Rond de middag maakt Ad een behoorlijke smak in het rulle zand met een vaart van zo'n 60 km/h. Ad komt met de schrik vrij maar de koffers zijn verbogen. Het wordt gerepareerd en iets voorzichtiger vervolgen we onze weg. 80km voor Bayanhongor slaan we uitgeput ons kamp op, doorrijden is onverantwoord, het begint al iets te schemeren en door de vermoeidheid is het concentratievermogen ook verre van goed. Morgen is er weer een dag.Stenen in alle maten06-07-07 km16246

De laatste 80km naar Bayanhongor nog, tanken en proviand inslaan en dan volgens de kaart 175 km onverharde weg en 40km verhard tot Airvacheer. Een eitje... viel dat even anders uit. Het had s'nachts geregend in de Gobi en het zag er uit dat dit niet de laatste bui was, de bui had het losse zand iets vaster gemaakt en de wasbordrillen iets zachter, de laatste 35km tot Bayanhongor was ook nog van betere kwaliteit. Een meevaller want binnen 2 uur stonden we in de stad. De wolken begonnen zich samen te pakken en het begon te gieten en dit zou niet meer ophouden die dag. Het enige terrein dat we tot dan toe nog niet gehad hadden kregen we nu volop.....modder. De normaal slechte sporen veranderden in geulen met modder en water, de betere wegen waren nog erger met een harde ondergrond en een spekglad laagje modder van een paar centimeter. In een dal van zo'n 40km reed Ge door een kleine poel water (dacht hij) en verdween een stuk in het water, vervolgens kreeg hij de boeggolf over zich heen, alles was drijfnat. Toch was dat stuk dal een groot speelterrein, verkantingen naast de modderpoelen en naast de weg was redelijk goed te rijden met de volle noppen, grip voldoende en de banden losten de modder goed. Wederom een groot compliment voor meneer Michelin met zijn deserts. Tot nu toe hebben ze nog geen enkel steekje laten vallen.Karavaan

07-07-07 km 16547

Opnieuw was het vandaag weer anders dan wij gedacht hadden. De weg van Airvacheer naar Ulaan Bator is volgens de kaart geheel verhard.... als ze tenminste niet aan de weg aan het werken zijn. De weg was over 240km opengebroken. Het verkeer moet dan naast de weg gaan rijden, een alternatief is er niet. De rit vandaag duurde wat langer dan gedacht maar WE HEBBEN HET GEHAALD, het verste punt van onze reis. Vanaf hier gaat het richting huis.

18 opmerkingen:

Anoniem zei

weer geweldige foto`s maar als je het zo bekijkt lijkt het me wel loodzwaar, petje af jullie zullen wel anders naar de Dakar rijders kijken nu.
Bagger rustig verder en geniet van deze reis.
groeten sjra

............................. zei

Gé,
Allerieerst wins ich dich profisiat mét diene 50e verjaordich! Ich hub dich ein SMSje gestuurdj mer dae zal waal nooit biej dich aankomme. Hub van Sjeng gehuurdj desse diene GSM weer ens kwieët bus. (gebeurdtj dich auch mer ens)
Ad, Gé en Sjeng,
Profisiat! Ut is uch geluktj, gae hubtj ut gehaoldj. Geneet van ut Nadaam-festival. Vang uch auch eine knol en dooitj mét aan de races. Waem wetj missjien wintj gae waal. Veul plezeer en gedraag uch. Groetjes, Sé.

Anoniem zei

wat een reis en een mooie foto's we volgen jullie elke keer geniet ervan groetjes fam boonen

Loek zei

Gè, noe heurse d'r ech biej.Ich bedoel natuulik die Abraham's medaille ,die se noe um de nek hûbs hange.....Welkom in de klub. Hiel hel prefisiat met dien 50-ste en auch Ad en Sjeng met dit schöene resultaat.Koomptj goot heim.Loek.

Monique zei

Ha Jonges,

Waat un ongernimming, schitterend!
Wea vertrekke de volgende weak noa Normandië mit de motor det is effe get angers ! Mer veur mich is det al hiel get.
Ge van Harte Gefeliciteerd mit dien 50e verjaordig en kom good thoes allemoal. Veul groete van Fred en Monique

Anoniem zeiPROFICIAT

Steef,Rick,Truus

Anoniem zei


Proficiat met je 50ste verjaardag,had smsje gestuurd maar je telefoon is weer eens ge.....!!!!

John Ria Bart Loes Linda Roy

Anoniem zei

HEEEY GÉ !!!

PROFICIAT HÈ;
Peetoom GÉ ABRAHAM!!!
Asse toes kums waal unne BIG-PARTY!

merjeh... Tot den.

Don.

Anoniem zei

Hey GE proficiat wor jong. vanaaf noe zal ut waal rustiger aan gaon mit dich he haha. Geniet der nog van en asse truuk bus haope we det wae kinne geniete van det pilske.
Tja en dae telefoon dao zulle we ut mer neet euver hubbe haha.
Wim marij Ruud Leonie Mieke Sjuul

Anoniem zei

jonges proficiat gae hubtj ut gehaoldj en GE proficiat met dien 50-ste noe weit ich wao abraham de mostert haoldj,as ter nog ein feist aan zit kom den mer gauw truuk.Veel succes nog en goeie reis terug groetjes MAM en JAC.

Anoniem zei

Gé,
Nog us,...PROFICIAT!!!
Alles geregeld, we huure ut wal.
Ad, Sjeng en Gé,
Proficiat,gae hubtj ut gehaoldj.Geweldig.Echt gaaf.We hoape det de truukweeg auch good geit. SuCces!!
Groete
May en the Boys

Anoniem zei

Gé ziet abraham. Proficiat!
Jongens, nog veel succes voor de rest van de reis! Kom goed thuis.
Groetjes, Huub en Fien

Anoniem zei

Hallo Ad,

Even een nieuwtje hier vanaf de Heiliglandsestraat: je hebt er een nieuwe buurvrouw bij!
Ze is gisteravond (dinsdag 10-07) om 20:04 geboren, haar naam is Elle, meet 53 cm en weegt 4336 gram. De hele familie maakt het uitstekend!

Groessense groeten van Francine, Ruben, Sjoerd en Elle.

Anoniem zei

hoi Gé even zeggen dat Thei v meer bij jou in de buurt is dan wij .hij moet een week naar een kamp in rusland dan door naar afganistan groetjes marij zijn mailadres is tverdonschot@hotmail.combz044997

Anoniem zei

Proficat,Herstikke good van uch.
Veul aafzeen mer ein prachtige tocht.En sjoean foto's.
En eine jaorige, Ge nog van herte proficiat.Gae zeentj dao get aan 't dabbe inne losse zandj en modder.Det doon ich uch neet nao.
Ich mos der neet aan dinke.
Ich bin mien tas aan 't pakke veur 3 daag Ardennen en volgens mich zit dao mieer in as det gae alle 3 bie ein bie uch hubtj.En noe weer op hoes aan, kiek good oet en toet den. Veul groete van Els ( van Erik ) oet Roggel.

Anoniem zei

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net

kuxostub zei

I am doing research for my university thesis, thanks for your great points, now I am acting on a sudden impulse.

aromatherapy

kuhurobe zei

Great post! I want to see a follow up to this topic

generic paxil