dinsdag 5 juni 2007

bolji papo (pijn aan de kont)


31-05-07 km 5771

Vanmorgen opgestaan onder een strakke blauwe hemel, met de Zwarte Zee in het vooruitzicht kan de dag niet meer stuk. Eerst een potje koffie op het primus-brandertje natuurlijk. Daarna zijn de motoren bepakt en zijn we snel op weg naar Odessa gegaan waar we een internet-cafe wilden vinden. Onderweg hebben we langs de weg nog een ontbijt genomen, er zijn hier om de zoveel kilometer kraampjes waar de lokale bevolking hun waar aanbied. Steeds als we stoppen komen mensen op ons af om naar de motoren te kijken. Een stel Armeense bouwvakkers die hun eigen cafБй aan het bouwen zijn nodigden ons uit voor een kop koffie, daar was dan ook gelijk chleeb en eigengemaakte suur bij (brood en kaas).
In Odessa vroegen we een stel jongens de weg naar het internetcafe. #Daar gaan we net naar toe zeiden
ze.
Ze konden nog met 2 man op het zijspan van Ge, een bovenop de banden en een bovenop de bagagerol.
Vandaar wezen ze ons een 4 kilometer lang de weg door een stad waartegen Amsterdam tijdens de spits rustig is. Op de terugweg uit de stad werden we op sleeptouw genomen door een motorrijder (de enige die we in Odessa gezien hebben). Volgens mij had hij de motorrijdersgroet uit de film Wild Hogs gezien. Dit moest hij toch ook effe doen. Na een ons een half uur door de stad geloodst te hebben bedankten we hem. 'Ok' zei hij, 'All bikerz aar brozzers'
Nu zitten we in een verlaten meisjes-vakantiekamp op 20 meter van de zwarte zee en kunnen vanuit de tent zo de zee in springen.
Je kan het slechter treffen.....
01-06-07 km 6093
Vanochtend van het geluid van druppels op het tentdoek wakker geworden. Gelukkig een verdwaalde bui. Eerst scheren en wassen in de zee en dan op weg naar de Krim. #We willen vandaag in de buurt van de russische grens komen en morgenvroeg de oversteek maken. #Zo'n dag kilometers maken is lichamelijk vermoeiend maar je hebt de tijd om je gedachten op rij te zetten en de omgeving in je op te nemen.
02-06-07 km
Wakker geworden in een uitgestrekte graanvlakte. Gisteren hebben we hier onze tenten opgezet. Na een ontbijt pakken en op naar het veerpont dat de grens van Oekraine met Rusland vormt. Eerst merkt Ge in Kerc dat het balhoofd van zijn BMW loszit. Met behulp van een pijptang van een jongen van een frisdrank kraampje was het euvel snel opgelost. Het uitklaren en inschepen duurde ongeveer 2 uur, de grensformaliteiten met de russische douane namen 4,5 uur in beslag.
Dat wil zeggen voor Ad en Ge. Bij het controleren van de papieren kwamen ze er bij mij achter dat ik mijn eigendomsbewijs niet bij mij had. Achteraf gezien stom natuurlijk. Het feit dat ik door de Oekrainse douane ben gekomen is stom geluk geweest. Momenteel staat mijn motor in de terminal aan de grens. We proberen de papieren per express op te laten sturen naar Krasnodar, de eerstvolgende grote stad met een vliegveld. Tot die tijd zitten we in een pension aan de zee van Azov. Dit pension is van Natalia, de moeder van de engels sprekende douanebeambte aan de grens. Voorlopig moeten we hier dus wachten tot de papieren aangekomen zijn. Lange zandstranden , 32 graden buiten, het zeewater is 26 graden, er zijn slechtere plaatsen om vast te komen zitten maar momenteel voelt het toch niet zo... Marie-Jose is hard bezig om de zaken in het weekend nog geregeld te krijgen. Petje af Seke.
Met een DHL-account van een vriend van Ad is het Seke gelukt om iets op de rails te zetten om de papieren per express naar hier te krijgen. Ondertussen kunnen we niet veel anders doen dan onze spullen weer op orde te krijgen, Russisch geld wisselen, kaarten kopen en de was doen. Larisa, het douane-meisje, is ook hier en vertelt ons,' you are here like popstars'. We worden helemaal in de watten gelegd. Moeder maakt ons ontbijt zoals ze het daar eten, met warme gebakken vis, brood, salade en aardbeien. Heel zwaar voor onze begrippen. Ad heeft het even later ook weer in de wc liggen.


18 opmerkingen:

Anoniem zei

Veel succes, hopenlijk kunnen jullie weer gauw verder !!

Frits, May, Don en Wout.

Anoniem zei

Hé Sjengski, alles goot jong. Zo te horen is alles paletti daar. Die kerel op de foto lijkt wel die vent van dat filmke met die zatlap op de achtergrond, je weet wel. Hopen maar dat de paperassen snel aankomen, maar volgens mij is het wel uit te houden daar. Rick heeft trouwens ook bolji papo, Ro heeft erop gezeten.....
Veul succes en goeie reis.
Gr. Michel

Anoniem zei

Deel 1 daar had Marc Polo geen last van....maar die had ook geen DHL!
De Groeten aan Dzenghis Khan!

Anoniem zei

Marco Polo ###domme!

Monique zei

Ha Ge, Sjeng en Ad,

Waat Good det ge weer On the road zeet.
Det zal waal fijn veule noa een weakske "vakantie". We kieke oet noa de volgende spannende verhoale van auch.

Veul Groete van Fred en Mo

Anoniem zei

Ha Sjeng,

zoals je al leest kun je met Michel
nog altijd onzettend lachen.............dus.
Maar nog succes nu je je papiertje
hebt. We lachen je wel uit als je
terug bent met de brommer.
groetjes van Ons en Michel de пакостно идиот

Anoniem zei

sjeng hub se den toch aerpele inne kop mer ja gae kintj gelukkig weer verder
wae winse sjeng ge en ad nog veul bolji papo
groetjes sjra joke silvi

Anoniem zei

Fijn, dat jullie weer lekker op weg zijn!!
Zet um op !!

Frits, May, Don en Wout.

Anoniem zei

He Ad

Vandaag voor het eerst jullie verslag gelezen en de route bekeken tot nu toe. Hele belevenis en ziet er enerverend uit. Succes met het vervolg en we blijven jullie nu volgen. En voor we het vergeten, volgens Angela is je paardje heel lief.

Grt Caty, Bert, Marcha, Dennis, Angela en Robin en natuurlijk ook de dogs

Anoniem zei

geldj euvermake doon we neet, mer kadootjes vinje we aug leuk eine stein of nog eine.
groetjes marij

Wil zei

Hoi Sjeng,
Ik kreeg vandaag de link van Marie-josé. Geweldig man dit is dus de reis die ik ook wel zou willen doen. Ik ben wel een beetje jaloers hoor !

Wil zei

Hoi Sjeng,

Ik heb net de link gekregen van Marie-José.
Geweldig man ! Dit is de reis die ik ook wel gemaakt zou willen hebben. Ben wel een beetje jaloers hoor :-). Ik hoop dat je reis voorspoedig verloopt en je niet al te veel problemen ondervindt met de autoriteiten. Zal je verder komende tijd verder blijven volgen.

Groeten je ex-collega Wil Crielaars.

Anoniem zei

Wordt het misschien toch nog "Sjenghis Khan".
Het gaat wel rap nu zeg...

Anoniem zei

Hey Glimmer Twin,

As gae nog tied hubtj koom ein beerke kome drinke hie op Vashon..kortste route is binnedoor via Brumholtj.

Have a safe trip.

Glimmer Twin

Anoniem zei

ha Ge.bevaltj t zo lekker op t motertje?gea zeetj waal al wiet gekome.
binnekort beginne we bie dich mit
de grote schoon maak!!vandaag kinne we als t good is eavegood van dien flaai geniete,die mot euver een uurke of zo arrivere.
veul suc6 nog.
groetjes mieke oet heytse

Anoniem zei

Hey manne,

Op dees manier wil ich auch waal ein midlife-crisis!
Väöl succes op dees sjoean reis, en ich gaon ut met belangstelling volge!
Sjeng, ich moog toch lieje desse auch nog örges de hektaar tusse de benj höbs kenne proppe!

Haodtj uch, groete Erik (Dae alweer aan 't werke is..) oet Roggel

10 juni 2007 20:34

Anoniem zei

Ha die Sjeng, Gè en jullie vriend welke ik niet zo snel kan indentificeren,


Ik lees nu voor het eerst jullie blog, lijkt me waaaaanzinnig spannend en mooi! Ik heb vol aand8 jullie verhalen gelezen en `t lijkt mij dat jullie echt een mooi avontuur (op een klein lompigheidje na.....hahahahahha) beleven. Ik vraag me af wat mijn grote vriend 'Smits' in werkelijkheid gedaan heeft om de grens over te mogen. Ik heb zo'n vermoeden dat hij op de terugweg 'een Olga' of zo in die Uralbak heeft zitten en ze er hier weer eentje krijgen die op intergratiecursus moet. Ik gun het je wel Gè, altijd die 'rubberlucht' is ook niets. Ik ben inmiddels naar Roggel verhuisd en ga komend weekend (Roggels Kermis) mijn dierbaartste bezit; Kenny in Zweden ophalen voor een vakantie van 6 weken bij mij.
Ik wens jullie heel veel plezier en een veilige trip toe! Enfin we lezen het wel.

Groetjes,

John van Stoffels

Anoniem zei

John Stoffels in Roggel ???
Wat ein aanwinst veur ut dörp !!
Groeten, Frits (zwoager van GE)