maandag 11 juni 2007

Nieuwe vrienden en politie

04-06-07 km6774

Nu zitten we te wachten op de papieren die vandaag met DHL naar hier gestuurd gaan worden. Larissa een engelssprekende douanebeambte heeft ons het pension van haar ouders gewezen. We logeren hier als God in Rusland. Het klimaat is hier zoals in Zuid-Frankrijk, 32° en de zee is zelfs warm te noemen. Larissa en haar oudere zus Helena zijn bloedmooie meiden. In Nederland zouden ze dik in de rij staan voor zo'n vrouwen...hier zijn zij zoekende. De zussen en de vrouwen die in het pension logeren helpen ons orde op zaken te stellen, als bedankje besluiten we om voor hun te koken. Dat hebben ze nog nooit meegemaakt, 'very unusual'.De mannen in Rusland doen letterlijk niets in het huishouden.
Er loopt naast Larissa nog een tweede tolk rond. Polina is een meisje van 11 dat al redelijk engels spreekt.

05-06-07 km6774

Vandaag de dag gedood met wachten, zwemmen en een internetcafe zoeken. Zo'n cafй is hier in Tembruk niet maar een jongeman nodigde ons ergens naar binnen. Ik kon daar wel even aan de computer. Het werk in het kantoor werd een uur stilgelegd, de baas zette bestanden om naar het juiste formaat en Dima holp met het vertalen van de russische tekst op het scherm. Tot nu toe is ons in tegenstelling tot de verhalen van 'deskundigen' hier in Rusland geen haarbreedte in de weg gelegd, de mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Buitenlanders komen hier eigenlijk nooit, voor de vrouwen uit het pension waren we de eerste buitenlanders die ze in hun leven gezien hadden.


06-06-07 km6774

Opnieuw gewacht, het bleek dat de papieren in Moskou vastgehouden worden. Om 16.20 krijgen we bericht dat de zending weer door gaat. Weer een dag verloren.


07-06-07 km6774

Onze langverwachte papieren konden we vanmorgen ophalen bij een vervallen DHL kantoor in Tembruk. Gelijk zijn we doorgereden naar de douane in Kavkaz. Zij waren al ingeseind door Larissa, ze had met haar collega's gebeld en had ons een papiertje meegegeven voor het roadblok van de politie. Na een dik uur papierwerk invullen konden we de motor meenemen. Alle knopjes en spiegels aan de motor waren verdraaid.......Russische mannen met speelgoed. Op de terugweg valt eerst de prachtige kust langs de zee van Azov op. De vorig keer toen ik hier was stond mijn hoofd hier niet helemaal naar.


08-06-07 km6808

Gisterenavond hebben we afscheid genomen van de verpleegsters uit de buurt van Moskou waar we verschillende avonden in het pension zingend mee hebben doorgebracht. Vanmorgen vertrekken we om 6.00 uur. Toch zijn vader Sergei, de beide dochters, de kleine Polina en haar moeder Sacha al op om ons uit te zwaaien. Hartverwarmend zoals de mensen ons hier behandelen......nog even dan.....
De eerste politiecontroles vallen nog mee. In ieder groter dorp staat een post waar je als je pech hebt bij de ingang en de uitgang wordt gecontroleerd. Dit gaat goed tot Ge er met zijn Bmw met Ural zijspan weer wordt uitgehaald. De politieman vraagt de papieren van het zijspangedeelte (in Nederland is de motor met zijspan een geheel), waarna een hele discussie volgt, de politieman in het russisch, Ge in het engels met af en toe wat dialect. De politieman maakt duidelijk dat Ge voor
15 jaar achter de tralies gaat vanwege het illigaal invoeren van een
voertuig..... of hij moest 50 dollar betalen... Ge praat als Brugman...... aan het einde van het liedje betaald hij niets en een andere politieagent komt hem nog een flesje drinken brengen voor onderweg. Nog geen half uur (en nog twee controles) later worden we weer staande gehouden, ze hebben ons met de lasergun gepeild Ad reed 81, ik reed 65 en Ge reed 50. Max. snelheid op dat stuk 50km/u. Feit is dat we alledrie achter elkaar reden dus hier klopte hun verhaal niet. Het beste is om bij zo'n controlepost te doen alsof je helemaal niets begrijpt. Dat drijft hun tot waanzin, meestal geven ze de papieren terug en gebaren ze door te rijden. Zo niet deze twee, probljem, probljem ,dollar, jero probeerden ze.
Ze wilden ons 50 dollar per persoon afhandig maken. Uiteindelijk hebben we 5 dollar voor ons allemaal betaald.
Dit was alleen het verhaal al waard.
Het landschap is hier langzaam aan het veranderen, van de uitgestrekte graanvelden van de voormalige Kolchozen wordt het een kaal steppenlandschap met kaarsrechte wegen. Vanavond gaan we nog een voorlopig laatste maal in een graanveld kamperen en morgen nemen we de oversteek over de Wolga en gaan Azie in.


09-06-07 km7468

Vanacht ben ik nog even uit de tent geweest en ik werd getrakteerd op de mooiste sterrenhemel die ik ooit heb gezien. Alsof iemand de mooiste foto uit een sterren-encyclopedie uitgeknipt had en die tegen de hemel had geplakt. Tegen 5.30 was het tijd om op te staan. We wilden de controles op het eerste stuk voor zijn. We rijden door wijdse steppes met hoe dichter we bij de Wolgadelta komen hoe meer opgedroogde zoutmeertjes we langs de weg tegen komen. Rond de middag steken we de Wolga over in Astrachan. We willen hier het Kremlin gaan bekijken. We zijn nog geen 5 minuten aan het zoeken en een motorrijder op een custom Dnjepr stopt en vraagt 'you need help?'. Deze Max rijd voor ons naar het Kremlin en brengt ons vervolgens naar een motorrijdende vriend met een garage. Hier kunnen we onze banden wisselen en onderhoud plegen aan de motoren, over 300km stopt de verharde weg. 'Civilisation stops at Astrachan' zegt Alexandr, de garagehouder. We eten later met z'n vijven pizza in zijn garage en hij regelt een hotel voor ons. Geweldige mensen die russen, en al helemaal als ze motorrijden.


10-06-07 km7880

Om 8 uur zijn we vertrokken richting Kazachstaanse grens. Bij de grens aangekomen merken we dat Alexandr nog meer vrienden ingeschakeld heeft. Met behulp van een motorrijdende douanier worden we overal langs geloodst en staan we binnen 20 minuten aan de andere kant. We hebben nog niet eens ons paspoort laten zien.
De formaliteiten Kazachstaanse kant nemen meer tijd in beslag maar gaan op een gemoedelijke manier. Met het passeren van de grens valt op dat de de Kazakhen (aziatisch trekken) de overhand hebben hier. Momenteel hebben we onze tenten opgezet in de duinen aan de Kaspische zee, rechts van ons is een kudde kamelen de paar sprietjes gras die er staan aan het verorberen.

29 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Sjeng ,

Ik volg je reis iedere dag via de link die ik heb gekregen van ROEL RAEVEN.

Met veel belangstelling volg ik jullie reis en wens jullie alle succes.

GROETJES TANTE TINY UIT VELDHOVEN.

Anoniem zei

Hoi Sjeng, Ge en Ad,

Wat een reis,prachtig.
Ik kreeg via Ruud Scheenen te horen dat jullie de reis van je leven aan het ondernemen zijn.En toen had Erik ook "post".Geweldig, nu ga ik zeker elke dag kijken hoe het met jullie is.
In 1983 ben ik ook 2 weken in Rusland geweest. In Moskou en Leningraad. Het was toen nog echt het ijzeren gordijn, maar zo te lezen is er niet echt veel veranderd.
De politie was toen ook al niet om te genieten en wilde overal een slaatje uitslaan terwijl de rest van de bevolking erg aardig en behulpzaam was. Maar toen sprak helaas bijna niemand engels.
Ik wens jullie alle goeds en ben erg benieuwd wat voor avonturen jullie nog te wachten staan. Kijk goed uit en veel plezier.
Heel veel groeten van Els oet Roggel ( van Erik den H. )

Anoniem zei

Geweldig jullie reis op deze manier te volgen. Benieuwd wat jullie volgende ervaringen zijn.
PS Ge in rusland kin se dich ouch beheurlik helpe mit italiaans.
Groetjes sjra.

Anoniem zei

Hallo Jungs,

mooi dat jullie weer verder kunnen. En tof dat die Russen allemaal zo vriendelijk zijn. Dat had ik niet verwacht. Als je die verhalen altijd hoort!!! Ook wel fijn dat die politie zo eerlijk is....
Sjeng, stond er ook een kameel bij met één bruin en één blauw oog?

Gr. Michel

Anoniem zei

Hallo Ad!

Wat geweldig om dit zo allemaal te volgen en wat een fantastische belevenissen maken jullie onderweg mee!
De BBQ afgelopen zaterdag was uitstekend verzorgd door de commissie.
Verder alles (nog) rustig hier op 3A.

Groet'n, Ruben, Francine & Sjoerd.

Anoniem zei

otje said...

ha sjengske, en de rest van de bubs.. alles good?? hie waal,, good waer.. musse valle van ut daak.. amuseertj ug nog, en ig haop det uch de pien aane kontj euver geit.. groetjes otje en de rest..!!

11 juni 2007 19:39

Anoniem zei

hallo jongens het geit good hoap ich mit uch loat neet tevuul plisie uch den daag bederven. gedraag uch ennnne zoop niet tvuul vodka grtjs elly & jac

Anoniem zei

Waar zijn die fotos van die bloedmooie meiden ??
Verder veel plezier nog en laat jullie niet kisten door de politie !!

Groeten, Frits.

Anoniem zei

Hoi Sjeng en de rest,
Wae winse uch vanoet Nunhem nog een hiele gooie reis en veul succes mit de motors. Wae kieke geregeldj wie ut mit uch is.
groetjes van Huub en Renate.

Anoniem zei

Hey Sjeng

Wie gijt ut ongertusse? Alles good? Auch wae in Helje volge uch op dees trip, geniet dr mer van.

Groetjes, Lei Tiny Iris & Remco

17 juni 2007 14:20

Anoniem zei

Hoi Sjeng, Gé en Ad. Hopelik aet gae allemaol lekkere dinge (wurm, sprinkhane) As gae teruukkomtj den haoje wae ein aojerwetse frikandellefieest. Natuurlik is Frens auch van de partie. Gae zultj noew waal haost hubbe met nao hoes te gaon mer helaas... de partie geit lets augustus van start want de frikandelle zin nog neet riep. Groetjes van de frikandellegekke, Anne, Sil, Veerle en natuurlik auch Frens.

Anoniem zei

Hallo Sjeng,

Als jullie in de buurt van Almaty komen, of als er iets is met Kazachse formaliteiten, zit er een neef al ruim 15 jaar in Almaty.
Als jullie zijn mailadres willen hebben, laat maar horen via jullie thuisfront.

Verder succes met de reis!

Groeten Cor D.

Anoniem zei

Ha jungs,

Frits heeft op het werk, van Cor Dings (Bekend bij Sjeng),
een e-mail adres ontvangen van iemand uit Heibloem, die in
Almaty woont.
Stokershorst@9mail.com
Zijn naam is Bert van Lier.
Hij is op de hoogte gebracht, dat er NEARSE in het land zijn.
Hij had al gezegd, hebben de jongens problemen of dergelijke,
dan benaderen ze mij maar.
Kan mss nog van pas komen.
Een adres hebben we niet.

Groeten, Frits, May, don en Wout.

Anoniem zei

...please where can I buy a unicorn?

Anoniem zei

Withdraw as a remainder Our Cheerless Prices at www.Pharmashack.com, The High-level [b][url=http://www.pharmashack.com]Online Dispensary [/url][/b] To [url=http://www.pharmashack.com]Buy Viagra[/url] Online ! You Can also Espy Respected Deals When You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/cialis.html]Buy Cialis[/url] and When You You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/levitra.html]Buy Levitra[/url] Online. We Also Be struck hard by a Tickety-boo Generic [url=http://www.pharmashack.com/en/item/phentermine.html]Phentermine[/url] In compensation Your Meals ! We Hawk Swap splotch [url=http://www.pharmashack.com/en/item/viagra.html]Viagra[/url] and Also [url=http://www.pharmashack.com/en/item/generic_viagra.html]Generic Viagra[/url] !

Anoniem zei

I read this forum since 2 weeks and now i have decided to register to share with you my ideas. [url=http://inglourious-seo.com]:)[/url]

Anoniem zei

Making money on the internet is easy in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]adsense blackhat[/URL], Don’t feel silly if you don't know what blackhat is. Blackhat marketing uses not-so-popular or little-understood ways to produce an income online.

Anoniem zei

MAGGIE GYLLENHAAL NUDE
[url=http://profiles.friendster.com/120698657]MAGGIE GYLLENHAAL NUDE[/url]
MAGGIE GYLLENHAAL NUDE
[url= http://profiles.friendster.com/120698657 ] MAGGIE GYLLENHAAL NUDE [/url]
KATE WALSH NUDE
[url=http://profiles.friendster.com/120698891]KATE WALSH NUDE[/url]
KATE WALSH NUDE
[url= http://profiles.friendster.com/120698891 ] KATE WALSH NUDE [/url]
SOPHIE HOWARD NUDE
[url=http://profiles.friendster.com/120698910]SOPHIE HOWARD NUDE[/url]
SOPHIE HOWARD NUDE
[url= http://profiles.friendster.com/120698910 ] SOPHIE HOWARD NUDE [/url]
GRACE PARK NUDE
[url=http://profiles.friendster.com/120698929]GRACE PARK NUDE[/url]
GRACE PARK NUDE
[url= http://profiles.friendster.com/120698929 ] GRACE PARK NUDE [/url]
JENNY MCCARTHY NUDE
[url=http://profiles.friendster.com/120698970]JENNY MCCARTHY NUDE[/url]
JENNY MCCARTHY NUDE
[url= http://profiles.friendster.com/120698970 ] JENNY MCCARTHY NUDE [/url]

Anoniem zei

ELISHA CUTHBERT NUDE
[url=http://profiles.friendster.com/120699223]ELISHA CUTHBERT NUDE[/url]
ELISHA CUTHBERT NUDE
[url= http://profiles.friendster.com/120699223 ] ELISHA CUTHBERT NUDE [/url]
OLGA KURYLENKO NUDE
[url=http://profiles.friendster.com/120699239]OLGA KURYLENKO NUDE[/url]
OLGA KURYLENKO NUDE
[url= http://profiles.friendster.com/120699239 ] OLGA KURYLENKO NUDE [/url]
RACHEL BILSON NUDE
[url=http://profiles.friendster.com/120699255]RACHEL BILSON NUDE[/url]
RACHEL BILSON NUDE
[url= http://profiles.friendster.com/120699255 ] RACHEL BILSON NUDE [/url]
MARILYN MONROE NUDE
[url=http://profiles.friendster.com/120699300]MARILYN MONROE NUDE[/url]
MARILYN MONROE NUDE
[url= http://profiles.friendster.com/120699300 ] MARILYN MONROE NUDE [/url]
CHLOE SEVIGNY NUDE
[url=http://profiles.friendster.com/120699317]CHLOE SEVIGNY NUDE[/url]
CHLOE SEVIGNY NUDE
[url= http://profiles.friendster.com/120699317 ] CHLOE SEVIGNY NUDE [/url]

Anoniem zei

FREE PINAY SEX SCANDAL
[url=http://www.projectopus.com/user/57785]FREE PINAY SEX SCANDAL[/url]
FREE PINAY SEX SCANDAL
[url= http://www.projectopus.com/user/57785 ] FREE PINAY SEX SCANDAL [/url]
MUJERES BORICUAS DESNUDAS
[url=http://www.projectopus.com/user/57787]MUJERES BORICUAS DESNUDAS[/url]
MUJERES BORICUAS DESNUDAS
[url= http://www.projectopus.com/user/57787 ] MUJERES BORICUAS DESNUDAS [/url]
MUJERES CASADAS DESNUDAS
[url=http://www.projectopus.com/user/57789]MUJERES CASADAS DESNUDAS[/url]
MUJERES CASADAS DESNUDAS
[url= http://www.projectopus.com/user/57789 ] MUJERES CASADAS DESNUDAS [/url]
CHICAS BONITAS DESNUDAS
[url=http://www.projectopus.com/user/57791]CHICAS BONITAS DESNUDAS[/url]
CHICAS BONITAS DESNUDAS
[url= http://www.projectopus.com/user/57791 ] CHICAS BONITAS DESNUDAS [/url]
CELEBRITY NUDITY CLIPS
[url=http://www.projectopus.com/user/57793]CELEBRITY NUDITY CLIPS[/url]
CELEBRITY NUDITY CLIPS
[url= http://www.projectopus.com/user/57793 ] CELEBRITY NUDITY CLIPS [/url]

Anoniem zei

ANNA KOURNIKOVA NUDE
[url=http://my.curse.com/members/KARLYN5.aspx]ANNA KOURNIKOVA NUDE[/url]
ANNA KOURNIKOVA NUDE
[url= http://my.curse.com/members/KARLYN5.aspx ] ANNA KOURNIKOVA NUDE [/url]
KELLY ROWLAND NUDE
[url=http://my.curse.com/members/KARMEN5.aspx]KELLY ROWLAND NUDE[/url]
KELLY ROWLAND NUDE
[url= http://my.curse.com/members/KARMEN5.aspx ] KELLY ROWLAND NUDE [/url]
RACHEL MCADAMS NUDE
[url=http://my.curse.com/members/KAROLINE4.aspx]RACHEL MCADAMS NUDE[/url]
RACHEL MCADAMS NUDE
[url= http://my.curse.com/members/KAROLINE4.aspx ] RACHEL MCADAMS NUDE [/url]
DIANE LANE NUDE
[url=http://my.curse.com/members/KAROLYN3.aspx]DIANE LANE NUDE[/url]
DIANE LANE NUDE
[url= http://my.curse.com/members/KAROLYN3.aspx ] DIANE LANE NUDE [/url]
KYLIE MINOGUE NUDE
[url=http://my.curse.com/members/KARREN4.aspx]KYLIE MINOGUE NUDE[/url]
KYLIE MINOGUE NUDE
[url= http://my.curse.com/members/KARREN4.aspx ] KYLIE MINOGUE NUDE [/url]

Anoniem zei

MEG RYAN NUDE
[url=http://videoexclg41.vidiLife.com]MEG RYAN NUDE[/url]
MEG RYAN NUDE
[url= http://videoexclg41.vidiLife.com ] MEG RYAN NUDE [/url]
RAVEN RILEY SEX
[url=http://videoexclg42.vidiLife.com]RAVEN RILEY SEX[/url]
RAVEN RILEY SEX
[url= http://videoexclg42.vidiLife.com ] RAVEN RILEY SEX [/url]
PARIS HILTON BLOW JOB
[url=http://videoexclg43.vidiLife.com]PARIS HILTON BLOW JOB[/url]
PARIS HILTON BLOW JOB
[url= http://videoexclg43.vidiLife.com ] PARIS HILTON BLOW JOB [/url]
ANNA FARIS NUDE
[url=http://videoexclg44.vidiLife.com]ANNA FARIS NUDE[/url]
ANNA FARIS NUDE
[url= http://videoexclg44.vidiLife.com ] ANNA FARIS NUDE [/url]
MARISA TOMEI NUDE
[url=http://videoexclg45.vidiLife.com]MARISA TOMEI NUDE[/url]
MARISA TOMEI NUDE
[url= http://videoexclg45.vidiLife.com ] MARISA TOMEI NUDE [/url]

Anoniem zei

MELANIA KNAUSS NUDE
[url=http://my.curse.com/members/LETITIA3.aspx]MELANIA KNAUSS NUDE[/url]
MELANIA KNAUSS NUDE
[url= http://my.curse.com/members/LETITIA3.aspx ] MELANIA KNAUSS NUDE [/url]
DAVEIGH CHASE NUDE
[url=http://my.curse.com/members/LETTY4.aspx]DAVEIGH CHASE NUDE[/url]
DAVEIGH CHASE NUDE
[url= http://my.curse.com/members/LETTY4.aspx ] DAVEIGH CHASE NUDE [/url]
ANGELA LINDVALL NUDE
[url=http://my.curse.com/members/LEXIE3.aspx]ANGELA LINDVALL NUDE[/url]
ANGELA LINDVALL NUDE
[url= http://my.curse.com/members/LEXIE3.aspx ] ANGELA LINDVALL NUDE [/url]
PAGET BREWSTER NUDE
[url=http://my.curse.com/members/LIANNE3.aspx]PAGET BREWSTER NUDE[/url]
PAGET BREWSTER NUDE
[url= http://my.curse.com/members/LIANNE3.aspx ] PAGET BREWSTER NUDE [/url]
REBECCA GAYHEART NUDE
[url=http://my.curse.com/members/LIBBY7.aspx]REBECCA GAYHEART NUDE[/url]
REBECCA GAYHEART NUDE
[url= http://my.curse.com/members/LIBBY7.aspx ] REBECCA GAYHEART NUDE [/url]

Anoniem zei

ADRIANNE PALICKI NUDE
[url=http://my.curse.com/members/LIBRADA.aspx]ADRIANNE PALICKI NUDE[/url]
ADRIANNE PALICKI NUDE
[url= http://my.curse.com/members/LIBRADA.aspx ] ADRIANNE PALICKI NUDE [/url]
MORENA BACCARIN NUDE
[url=http://my.curse.com/members/LIESELOTTE7.aspx]MORENA BACCARIN NUDE[/url]
MORENA BACCARIN NUDE
[url= http://my.curse.com/members/LIESELOTTE7.aspx ] MORENA BACCARIN NUDE [/url]
MARLA MAPLES NUDE
[url=http://my.curse.com/members/LILIAN6.aspx]MARLA MAPLES NUDE[/url]
MARLA MAPLES NUDE
[url= http://my.curse.com/members/LILIAN6.aspx ] MARLA MAPLES NUDE [/url]
NICOLE NARAIN NUDE
[url=http://my.curse.com/members/LILIANA6.aspx]NICOLE NARAIN NUDE[/url]
NICOLE NARAIN NUDE
[url= http://my.curse.com/members/LILIANA6.aspx ] NICOLE NARAIN NUDE [/url]
LARA FLYNN BOYLE NUDE
[url=http://my.curse.com/members/LILLIA1.aspx]LARA FLYNN BOYLE NUDE[/url]
LARA FLYNN BOYLE NUDE
[url= http://my.curse.com/members/LILLIA1.aspx ] LARA FLYNN BOYLE NUDE [/url]

Anoniem zei

BRYCE DALLAS HOWARD NUDE
[url=http://my.curse.com/members/LIZZIE1.aspx]BRYCE DALLAS HOWARD NUDE[/url]
BRYCE DALLAS HOWARD NUDE
[url= http://my.curse.com/members/LIZZIE1.aspx ] BRYCE DALLAS HOWARD NUDE [/url]
DAISY FUENTES NUDE
[url=http://my.curse.com/members/LONNIE2.aspx]DAISY FUENTES NUDE[/url]
DAISY FUENTES NUDE
[url= http://my.curse.com/members/LONNIE2.aspx ] DAISY FUENTES NUDE [/url]
DANNII MINOGUE NUDE
[url=http://my.curse.com/members/LORAINE1.aspx]DANNII MINOGUE NUDE[/url]
DANNII MINOGUE NUDE
[url= http://my.curse.com/members/LORAINE1.aspx ] DANNII MINOGUE NUDE [/url]
DANNEEL HARRIS NUDE
[url=http://my.curse.com/members/LOREAN1.aspx]DANNEEL HARRIS NUDE[/url]
DANNEEL HARRIS NUDE
[url= http://my.curse.com/members/LOREAN1.aspx ] DANNEEL HARRIS NUDE [/url]
ANGIE HARMON NUDE
[url=http://my.curse.com/members/LOREEN2.aspx]ANGIE HARMON NUDE[/url]
ANGIE HARMON NUDE
[url= http://my.curse.com/members/LOREEN2.aspx ] ANGIE HARMON NUDE [/url]

Anoniem zei

mhejmaova
アグ ブーツ
アグ
chan luu ブレスレット
ugg キッズ
アグ ブーツ

veqlxtkfj
[url=http://www.allthesnowboots.com/]アグ[/url]
[url=http://www.winterbootsforjapan.com/]アグ[/url]
[url=http://www.winterbootsfor2012.com/]ugg[/url]
[url=http://www.winterbootsfor2013.com/]ugg ブーツ[/url]
[url=http://www.2012bootsforjp.com/]アグ ブーツ[/url]

xcwgjsfyd
http://www.thenewestbootsforyou.com/ アグ
http://www.jpbootsfor2012.com/ uggブーツ
http://www.chanluuofficialsjp.com/ chan luu ストール
http://www.allthesnowboots.com/ アグ モカシン
http://www.chanluuoutletjapan.com/ chanluu japan

Anoniem zei

http://site.ru - [url=http://site.ru]site[/url] site
site

Anoniem zei

Hiebraallenly
woolrich uomo
アグ 1873
woolrich italia
ugg ブーツ
ティンバーランド

KeseLemnwinge
http://www.woolrichtoit.com/ Woolrich
http://www.outletbootsofficials.com/ ugg
http://www.winterbootsfor2012.com/ ugg
http://www.mon-clerjp.com/ モンクレール ダウン 2013
http://www.woolrichitalystore.com/ woolrich sito ufficiale

Layepeboare
[url=http://www.mon-clerinjp.com/]Moncler ダウン[/url]
[url=http://www.woolrichforyou.com/]spaccio woolrich bologna[/url]
[url=http://www.bennynato-onlus.org/public/allegati/Woolrich.html]woolrich[/url]
[url=http://www.timber-landstoreforjapan.com/]ティンバーランド 激安[/url]
[url=http://www.handbagsforannka.com/]エルメス バッグ[/url]

Anoniem zei

http://site.ru - [url=http://site.ru]site[/url] site
site