vrijdag 29 juni 2007

Tis ein kwestie an geduld.....................

26-06-07 km 12782

Vanochtend hebben we afscheid genomen van moeder Lisa en zijn met Slava naar zijn bedrijf gegaan. Daar hebben we de schokbreker verwisseld en van het internet gebruik gemaakt. We komen eigenlijk nog een 21'' voorband te kort en die zijn we met Slava gaan zoeken in Almaty. We hebben 6 uur kriskras door Almaty gereden, van bazaar tot bazaar. Wat een stad en wat een drukte, als er plaats is voor een auto, wordt er een auto tussen gedrukt. Je kan zien dat hier veel geld zit, de dikste auto's rijden hier rond en de nieuwste kantoren worden hier uit de grond gestampt. We zoeken tevergeefs naar de banden en nemen afscheid van Slava zodat we nog een honderd km kunnen rijden en buiten de stad onze tenten op kunnen zetten.


27-06-07 km 12928

We zitten om 8 uur al op de motor, het is de bedoeling dat we vandaag wat kilometers gaan maken. Het landschap is echt Kazachstaans dat wil zeggen uitgestrekte droge steppes, glooiende heuvels en af en toe een riviertje. Bij het tanken stopt een motorrijder, het is een gepensioneerde Duitser, Karl. Hij is op de terugweg naar huis via Oezbekistan, Armenie en Georgie. We wisselen wat informatie uit over de route en vervolgen onze weg. Tegen het einde van de dag worden we staande gehouden bij een politiepost om ons te registreren. Ik loop weer naar buiten en loop bijna tegen een chauffeur op met een t-shirt van........Rowen Heze. Je ziet; tis ook een kwestie van geduld voor heel Kazachstan Limburgs lult. Helaas mag ik geen foto maken, de politieman is heel strikt.


28-06-07 km 13584

Vandaag proberen we door te rijden tot over de grens met Rusland. In eerste instantie lijkt het erop alsof dit niet gaat lukken, de wegen zijn weer dermate slecht dat de gemiddelde snelheid niet boven de 50km per uur komt. Net voor Semipalatinsk (het vroegere kernwapentestgebied van de Sovjet Unie) wordt de weg beter en staan vroeger dan verwacht aan de grens. Binnen een kleine 3 uur rijden we Siberiл binnen. Waren we bij de eerste grensovergangen nog als lammetjes naar de slachtbank, nu vertellen we de douaniers en politiemannen waar ze moeten kijken en waar ze hun gegevens kunnen vinden. Het probleem is dat ze van ons documenten voorgeschoteld krijgen met voor hun onbegrijpelijke tekens. Daarna moeten ze die onbegrijpelijke tekens ook nog eens gaan vertalen in hun Cyrillisch schrift, ze spreken zelden zelfs een klein mondje engels en wij spreken maar een heel klein beetje russisch. Alle ingredienten om de beambten tot wanhoop te drijven.


29-06-07 km 14102

Bij het wakker worden was het eerste dat opviel, het geluid van regen op de tent, de eerste sinds de Oekraine. Eerst denk je, 'gelukkig wat afkoeling', maar dat gevoel gaat gauw over als de regendruppels als hagel in je gezicht striemen. In Barnaul waar we een hotel nemen om onze migratiestempels te krijgen is het regenen gelukkig opgehouden. We kunnen hier ook onze was doen.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

He jongens weer ff bijgelezen na een superweekend in assen , ben wel benieuwd naar de fotoos van onderweg , moeten prachtig zijn.Verder nog een goede reis en kom goed thuis.

Guillaume en fam

Anoniem zei

Ha Jan (Sjeng),
Mijn 85e verjaardag wil ik vieren 24 augustus om 18.30 uur in het Wokrestaurant in Horn. Ik verwacht je dan op mijn feest. De airco werkt goed is alleen niet nodig nu. Uitkijken en tot dan!
Groetjes, Pap en Nellie

Anoniem zei

Tja, Gé, nog een week en dan weet je, of de mosterd in Mongolië hetzelfde smaakt als hier !!
Veel plezier nog !!

Groeten,
Frits, May en de kids.

Jan zei

Ha die Ad, Ge en Sjeng. Het heeft even geduurd maar nu heb ik jullie gevonden. Leuk om de dagelijkse verslagen te lezen. Het is wel een machtig avontuur zeg. Een hele goede terugreis gewenst, maak daar ook wat moois van. En hou de hand op de knip bij de politiecontroles.

Groeten, Jan en Sylvia

Anoniem zei

eindelijk weer even bijgelezen lijkt mij toch wel vreemd om op zo een afstand iemand tegen te komen met een Tshirt vann rowwen heze. Verder veel veilige kilometers kijk weer uit naar de volgende berichten van jullie.

SJRA JOKE SILVI.

Anoniem zei

Ha,Gé,Sjeng en Ad.Pas op,Djenges Khan was een mongool en Gé is een halve........eeuw.Proficiat, noe begintj ut leave pas rigtig,waore? Hieël veul plezeer allemoal. Frens Heitse

Anoniem zei

Ha Sjeng Gé en Ad.

Eedere daag efkes kieke waat ze aan 't doon zeen;'t is verslaavendj net wie ein good book.
Geneetj d'r mer van.En zeentj vêurzichtig wor.

Toet weer êns is.

Steef Rick Truuj.